Over mijzelf

Wie ben ik?

Mijn naam is Mariska Bontje. Ik ben sinds 2005 werkzaam als yogadocent en sinds 2015 begonnen met mijn praktijk voor ademcoaching en ontspanningscoaching. 
Na de HEAO ging ik dapper aan het werk in de commerciële sector en later als casemanager bij de sociale dienst. Er waren in totaal twee burn outs nodig om het roer om te gooien. Achteraf gezien waren die burn outs hele mooie ervaringen, die mij enorm veel inzicht gaven in mijzelf, waardoor ik kon veranderen en groeien.
foto van mij

Ik begon met de opleiding tot poweryogadocent. Dat vond ik heerlijk om te doen en gaandeweg de jaren heb ik mij steeds meer verdiept in de (hatha) yoga, mindfulness en de adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Van Dixhoorn. Ik ben erg enthousiast over de diepgaande werking van de (vaak zo eenvoudige) oefeningen. Ik verdiep mij daarom met veel enthousiasme verder in de methode. Het feit dat je heel praktisch op zoek gaat naar wat voor jou goed werkt en je niet richt op wat niet goed gaat maakt het bijzonder werkzaam.

Het veranderen van patronen die niet (meer) werken gaat dan haast ongemerkt. Effecten zijn hierdoor blijvend. 
In de praktijk merk ik dat dit de mensen uit mijn groepscursussen yoga- en onstpanningspraktijk, de yogalessen en in mijn praktijk heel veel handvatten geeft in hun leven.